En reglerad elmarknad

stad i ljus3

Klimatet förutsätter säker och miljövänlig energi och elförsörjning, med stabil och hållbar teknik. Men det måste också fungera på privat nivå med enkla elräkningar och en kontrollerad elmarknad där kravet på leverantören är entydigt. Samma slags redovisning av förbrukning, samma sätt att mäta, samma sätt att beskriva förbrukning och kostnader. Målet är om inte helt svenskägd så dominerat svenskt ägande. Det självklara skälet är civil beredskap. Vår elförsörjning ska inte skötas från annat land. Och vi ska med kraft lämna fossila bränslen och ersätta med grön energi. För att öka rättvisan bör också de landsdelar varifrån naturens ström levereras få tillbaka en mer rimlig ersättning. Detta kan i sin tur ge en drägligare levnadsnivå och bättre förutsättningar för landsbygden.

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: