Politiska ledares oförmåga till omvärldsanalys och visioner

Lööf

Annie Lööf värjer sig mot att att Centern betraktas som flyktingliberal i en intervju ”Lööf vänder sig mot flyktingliberal stämpel”

Det är ju helt enkelt inte sant. Alla partier har gjort förändringar och det måste ett realistiskt, ansvarstagande parti göra – förändras med sin omvärld.

Jag håller med Annie, Centern är inte flyktingliberal man saknar förmåga till omvärldsanalys och har drivit en extrempolitisk självmordsprincip som snarare kan beskrivas som landsförräderi. Men man är inte ensam.

Idag framstår SD som det enda riksdagspartiet som insett vartåt det barkar och som krävt en annan hantering av migration och flyktingkrisen. 

Det är som att svära i kyrkan att tillstå detta faktum och det blir genant då nu de flesta övriga partier  börjar föra SD politik, Moderaterna i dess mest extrema form. V särskiljer sig och MP skulle egentligen vilja avstå men sitter låst vid sidan av S.

Jag betraktar inte SD som visionärer, snarare protektionister. Och just nu är det den politik som symboliserar reaktionen hos många inte minst regeringen.

Att så till den milda grad dra i handbromsen, när vi redan har 25 000 ensamkommande från Afghanistan och kanske lika många från Afrika och Mellanöstern, är för sent. Många driver runt okontrollerat, lever på gatorna och där många är kriminella narkomaner. De drar sig inte för att mörda för ett fix. Vem Annie, är ansvarig för bondeparet som fick sätta livet till för att de öppnade sin dörr för några nödlidande? Att du nu sent om sider börjar förstå vad som sker avslöjar inte bara din oförmåga utan även din omgivnings. Du och andra partier i riksdagen har inte talangen att som visionära politiker inse vad som är på G och mota Olle i grind. Det är det som kännetecknar ledare och som krävs av partiledare. Nu fem över tolv är katastrofen ett faktum.

Så tyvärr är det redan försent. Våldsbejakande terrorism kan i en snar framtid slå sig samman med den nya kriminella desperationen men också hamna i revirstrider med dem. Vi kommer att få en ny extremare kriminell gängkultur som kan komma att likna den i USA. Jag bävar för det och vad det kommer att kosta oss på alla plan.

Jag är för att ta emot flyktingar och hålla öppen dörr för invandring. Men det ska ske under kontrollerade former och den kontrollen har Annie Lööf tidigare ansett onödig. Hon har heller inte brytt sig om att kostnaderna för detta skenande tåg belastar vår ekonomi och vem ska man då ta pengarna från. Jo pensionärerna som redan har det tufft.

En sådan politik kan knappast kalla hållbar.

Börje Peratt

 

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: