Trump ses inte som legitim president

Demokraten John Lewis kallar valet av Trump för en aktiv konspiration. Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT, Evan Vucci/AP/TT

Demokraten John Lewis kallar valet av Trump för en aktiv konspiration. Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT, Evan Vucci/AP/TT

John Lewis: Jag ser inte Trump som legitim president (LÄNK) SR 15 januari

14/15 januari beslöt senatens underrättelseutskott att gå till botten med frågan om rysk inblandning i en särskild utredning. Samtidigt förklarade John Lewis, en demokratisk politiker som sitter i kongressen, att han inte betraktar Donald Trump som en legitimt vald president, just på grund av den ryska inblandningen i valet, och att han därför kommer att bojkotta presidentinstallationen nästa fredag.

John Lewis är en levande legend inom USA:s politiska historia som en av de ursprungliga ledarna för sextiotalets medborgarrättsrörelse.

John Lewis deklarerar som första kongressledamot i en intervju med tevekanalen NBC, offentligt att han anser att valet av Donald Trump inte var legitimt och har beslutat att bojkotta Trumps presidentinstallation, den första han uteblir från under sina över 30 år i kongressen.

Att ryssarna med dataintrång, falska nyheter och annan propaganda gjorde allt för att Trump skulle vinna valet har en enig amerikansk underrättelsekår redan slagit fast. John Lewis går längre, och kallar valet av Trump för resultatet av en aktiv konspiration mellan ryska och ”andra” aktörer. Anklagelsen är oerhört allvarlig, men Lewis är inte ensam om sina tankar.

KOMMENTAR
”Andra” aktörer är naturligtvis Assange: Assanges hämndlystnad har öppnat pandoras ask

Jag har också tagit upp detta i ett antal artiklar inte minst den famösa Pizzagate: Trumps lögner som förenar rednecks och alternativister

I natt beslöt både demokrater och republikaner i senatens underrättelseutskott att inleda en egen utredning av omfattningen och konsekvenserna av de ryska aktiviteterna under det amerikanska presidentvalet.

Referens SR New York korrespondent Agneta Furvik, New York

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: