Upplopp i USA – polisstat i Sverige


6 januari 2021 är ett nytt datum för USA’s historia, dagen då Trumpfans stormade landets kongresshus i en kuppliknande revolt då de folkvalda i byggnaden under vicepresident Mike Pence ledning skulle genomföra det slutgiltiga godkännandet av elektorsrösterna som valt Joe Biden till president.

När räkningen pågick uppmanade Trump och hans närmaste alla Trumpfans att marschera mot detta landets heliga riksdagshus; Capitolium och att uppträda vilt, ”be wild!” med Trumps egna ord. Det slutade i ett upplopp med fyra döda.

Min uppfattning om Trump som människa och ledare har jag sammanställt i boken ”Mörkrets Furstar – Från Machiavelli till Trump”. Där har jag också visat på de sju skäl som den amerikanska försvarsmakten har att använd för att avskeda olämpligt ledarskap. Trump fyller med råge alla sju skälen. Den 6:e januari 2021 tillkom ytterligare ett åttonde skäl: Uppvigling till revolt mot ett demokratiskt presidentval och förräderi mot den ed han svurit till den amerikanska konstitution.

Redan under Trumps valkampanj visade han sidor som gjorde honom olämplig som president och sedan dess har han om man så säger gått från ”klarhet till klarhet”. Att någon kunde rösta på honom var förfärligt. Att han vann presidentvalet med Julian Assanges hjälp var chockerande. Redan då sade han att han skulle ha underkänt valet om han hade förlorat. Så det är självklart att han aldrig skulle acceptera ett nytt val med någon annan segrare.

Konsekvenserna av hans odemokratiska hållning såg vi den 6 januari och natten till den sjunde då Trumpfans i många tusental högljutt och vapenförsedda dominerade området kring Capitolium. Trots utegångsförbud kunde man se dessa Trumpfans vandra omkring som på en söndagspromenad och utsätta polis och medier för våldsamma gester, okvädingsord och brutala handlingar utan att polisen lyfte ett finger. En kommentator jämförde det med om någon annan grupp gjort ett liknande upplopp, närmast att likna vid terrorhandling, skulle de också fått gå fria från polisens normalt sett mer våldsamma reaktion? (Naturligtvis kommer nu fejknews att det i upploppet skulle delta utklädda vänstermänniskor men mängden identifierbara Trumpanhängare bevisar motsatsen och motståndare var där men bekämpade Trumpanhängare.)

Text skylten lyder: Obligatoriska medicinska ingrepp har ingen plats i ett fritt samhälle

Mitt upp i allt detta ser jag någon som håller en skylt som protesterar mot tvångsmetoder inom medicin och det inbegriper antar jag såväl munskydd som vaccin. Samtidigt hör jag Fredrik Reinfeldt i SVT Nyheter säga att: ”dessa Trumpfans lever i en alternativ verklighetsbild”, och jag tänker att i stort sett hela världen och inte minst Sverige lever i en verklighetsfrämmande uppfattning om coronakrisenDen är ingen pandemi ändå håller regeringen och riksdagen på och förbereder en pandemilag.

Kan det bli mer alternativ verklighetsbild än så? Och vad värre är, den håller på att radera våra mänskliga fri- och rättigheter. Så frågar reportern: hur kan så många kan leva i denna alternativa verklighetsbild? Och Fredrik Reinfeldt nämner då sociala medier. När det gäller Corona så dominerar massmedierna och sociala medier fullt ut. Det är den propaganda de är ålagda att sprida som står för 100% av ”informationen”. Och sociala medier rensar i stort sett ut all kritik eller andra perspektiv. Även experter med andra synpunkter plockas bort och riskerar sina jobb. Fredrik nämner också att Trump driver sin politik utifrån ”falska verklighetsbilder”. Ja Världshälsoorganisationen, WHO i samverkan med Anthony Fauci och Bill Gates har drivit in världen i en global nedstängning utifrån falska verklighetsbilder som basunerats ut av länders hälsomyndigheter och medier. Det är också det Trumpfans tycks reagera mot. Men Trump hade varken kompetens, moral eller förmåga att stå emot Fauci.

Med det som hände den 6 januari är sannolikt loppet kört. Eventuella protester mot pandemilagen kommer att jämställas med upploppet i USA.
Det monster, den hydra (Fauci, Gates, Rockefeller och industrimedicinen m fl) som jag nämnt tidigare får nu antagligen fritt fram inte bara i USA utan i hela världen. Och Sverige köper in fulvaccin från den mest kriminellt belastade vaccintillverkaren av alla, Pfizer. Detta inköp är således olagligt enligt svenska regelverk för inköp, men vem kommer att döma inköparen? Vem kommer att döma dem som utför vaccinering och i praktiken ödelägger svensk folkhälsa och enskilda människors immunförsvar? Läkemedelsindustrin har friskrivit sig från allt ansvar. Och det är obegripligt att vaccinera en befolkning som till 98% inte skulle drabbas om de blir smittade och där den äldre population som ska skyddas försämrar sina villkor i en vaccinering.

Här kan vi diskutera en verklighetsbild som för många riskerar försämring av hälsa och även död.
De få som protesterar mot kommande övergrepp kommer att skingras av polis, piketer och kanske även militär. Ja vi har fått en polisstat.

Börje Peratt

About Börje Peratt

Börje Peratt, yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet, Fil kand i psykologi och fil mag i pedagogik, med en bakgrund som producent, regissör, företagsledare, föreningsbyggare, fotbollstränare (UEFA A-Diplom) satt i 20 år som politiskt vald i Danderyd, ofta i opposition och kunde direkt studera hur beslutens styrdes. Då C gick alltmer högerut hoppade han av och initierade Demokraterna och dess politiska program under uppbyggnad.

%d bloggare gillar detta: