Asylpolitik

Valet för Europa och Sverige står inte mellan att ta emot flyktingar och migranter och att inte ta emot dem, utan om att människor ska komma planerat, lagligt, kontrollerat och inte illegalt och oreglerat.
Förutom det måste Sveriges tjänstemän förberedas utbildas och få rimliga resurser för att ta emot en rimlig andel flyktingar.

Den kris som har uppstått och som blir svår att komma till rätta med har flera orsaker.
En trög EU byråkrati som agerar sent och ineffektivt
En svensk byråkrati som vill vara bäst i klassen och ta emot flest flyktingar utan att myndigheter och tjänstemän får kvalificerade resurser. Reinfeldts öppen dörr politik blir i sammanhanget en humanitär katastrof. Hur ska vi ta hand om denna våg av människor med stort vårdbehov och var ska de bo? Sociala myndigheter och sjukvård riskerar att gå in i väggen.
Vi är en del av EU då ska fördelningen av asylsökande ske någotsånär rättvist.

En annan icke uttalad risk är att det med denna våg kommer in oönskade och samhällsfarliga individer. Något som riksdagens politiker antingen mörkar eller saknar förmåga att inse.
Om man kan ana sig till hur dessa trasiga människor kan hamna i svåra omständigheter även i Sverige riskerar vi bli delaktiga i en inhumanitär process.
Att det finns boende i Sverige som kan komma att trakassera och vända sig mot dessa flyktingar är också en del av problematiken.
När unga människor utan land, utan språk, utan meningsfull vardag, utsätts för svår stress kommer flera av dem att hamna i riskzonen för destruktivt agerande utåt eller mot sig själva.

Det finns även en risk för att flera går under jorden, bildar subkultur och kan utgöra rekryteringsgrund för kriminella ligor. I slutändan leder det till våldtäkter, eskalerat våld, fyllda fängelser och hårt ansträngda domstolar.

Med detta sagt kommer flertalet som kommer hit och stannar att bidra till det svenska samhället. Men vi vet att det räcker med ett fåtal dåliga äpplen för att korgen ska ruttna./
BP 20130219

%d bloggare gillar detta: